Siderdampede blåskjell

Lokal sjømat

Laget av: Benedicte Jørgensen, Assisterende kjøkkensjef på Lysverket

Lokalmat

Signaturretter

Oppskrift

Siderdampede blåskjell

Middag

Enkel

Under 20 min

Ingredienser

Nok til 2 personer

500 g  små blåskjell

1 stk finhakket sjalottløk

80 g fersk ramsløk

10 stk ramsløkblomst – knopper

1 ss ramsløkskapers

1 ss ramsløkolje

200 g syrlig eplesider, eller eple- og stikkelsbærsider

70 g usaltet smør i små terninger

Blåskjell er det vanligste skjellet langs kysten, og perfekt i kombinasjon med lokal eplesider. Tilsett ramsløk i sesong så har du en real smaksbombe fra Vestland.

Slik gjør du

Finn en vid og lav gryte med lokk.

På høy varme, tilsett sjalottløk og blåskjell og dekk med lokk. Tilsett sideren etter ca. 30 sek og la blåskjellene dampe under lokk til de såvidt har åpnet seg.

Tilsett blomsterknopper, og kapers av ramsløk i blåskjellene. Begynn så å montere kraften ved å bevege lett på gryten og tilsett terning for terning med smør i, til du har en lettere kremet og samlet saus.

Til sist vender du inn ferske blad av ramsløk.

Server blåskjellene i dyp tallerken, hell over godt med saus og ramsløksolie.

Se flere

Bergensretter

Bøkling-rillettes

med flatbrød og syltet løk

Fiskesuppe

på hjemmelaget kraft.

Fritert sjøkreps

med gressløkmajones og crispy salat

Grillet tørrfisk

med lardo, hjertesalat, sennep og tang

Kjøttsuppe

med svineknoke og «mini-raspeball»

Persetorsk

med ertepuré og eple-smørsaus.

Plukkfisk

med syltet purreløk, crispy bacon og gressløk.

Prinsefisk

med reker, asparges, persillerot og butterdeig.

Puspas

med syv kålsorter.

Raspeballer

med stekt bacon, stekt purreløk og sennepssaus

Røkerumpe

med sennepssaus og syltede grønnsaker

Russedessert

med hvit sjokolade og stikkelsbærsyltetøy

Siderdampede blåskjell

med ramsløk

Smalahove-bygotto

med geitost

Speketallerken

med karamelliserte nøtter, syltede poteter, jordskokkchips og urtemajones

Tilslørte bondepiker

med rabarbra, epler, sitron og ingefær.