Restaurant 1877

1877 serverer tradisjonell lokalmat med et moderne særpreg. Hver ingrediens har sin unike historie som servitørene formidler med innlevelse. Her blir sesongens beste råvarer tilberedt med kjærlighet og kunnskap.

Restaurant 1877

1877 serverer tradisjonell lokalmat med et moderne særpreg. Hver ingrediens har sin unike historie som servitørene formidler med innlevelse. Her blir sesongens beste råvarer tilberedt med kjærlighet og kunnskap.

Fakta

Pris for jubileumsmeny
5-retters meny: 845 kr

Veiledende åpningstider
Mandag-lørdag: 18:00-21:00

Telefon
+47 928 71 877

Nettsted
http://www.restaurant1877.no/

Kjøp gavekort her

Adresse
Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen

Meny “Hele Bergen feirer” 

Jubileumsmenyen på 1877 er basert på mat vi spiste i Bergen for 950 år siden. For mannen i gata gikk det i vassgraut, men geistlige og andre i høye posisjoner flottet seg ofte med slik mat. De gjør denne “gamle” menyen, med nye metoder og innspill, i tråd med deres matfilosofi på 1877.

 

“Sodd”-sau-kålrot

Sodd var i middelalderen navnet på suppe eller gryte. Ikke kun som vi kjenner den i dag. Her koker vi en deilig suppe på sau, kålrot og urter vanlige for denne tiden, slik som vassarv, karve, salvia og ramsløk. Og også veldig vanlig, jevnet meg bygg-mel.

 

Røkt tørrfisk-potet-løk

Tørrfisken ble banket og så kokt. Vi gjør vår versjon, der vi bruker samme metoder, men tilfører litt ekstra “piff” og vri. 

 

Brosme-eddik-nepe

Man har funnet få en rene fiskeretter, gjerne brosme eller gjedde, med stekesjy og eddik. Vi syntes dette hørtes fantastisk enkelt og deilig ut, med fisken i fokus. 

 

Kylling-bacon-“kaal”-egg

Kylling var antagelig festmat, og vi gjør vår versjon av en av de gamle oppskrifter som er funnet; “Koken wan honer”, egentlig en pai med kylling bacon og safran. Vi bryter denne opp og legger på 1877-preget. Vi serverer denne rette med “kaal”, et slags fellesutrykk for grønnkål, knutekål osv.

 

Mandel-kanel-smør-syreblad

Mandelmelk ble ofte brukt i fastetid når men ikke kunne drikke melk. Denne søte mandelmelken var neppe for folk flest. Vi gjør en deilig dessert på disse smakene.

 

Kort om Restaurant 1877

Mattilbud og spesialitet
1877 serverer tradisjonell lokalmat på en elegant måte, med et moderne særpreg. Hver ingrediens har sin unike historie som servitørene formidler med innlevelse. Her blir sesongens beste råvarer tilberedt med kjærlighet og kunnskap. Du kan velge en 3-retters eller 5-retters meny. Hva som står på menyen varierer  med årstidene. Kokkene henter inspirasjon og kreativitet fra et nært forhold til den vestnorske naturen og de lokale bøndene og fiskerne.

Atmosfære
Restaurant 1877 er en tradisjonell, men moderne restaurant i hjertet av Bergen sentrum. De holder til på tradisjonsrike Kjøttbasaren, som er det gamle kjøttmarkedet i Bergen. Her sitter det mye historie i veggene. Interiøret er originalt og kjennetegnes av messing-, murstein- og tredetaljer. Betjeningen på 1877 er joviale og engasjerte og tilfører en ekstra dimensjon til måltidet. Vinene og maten serveres med små anekdoter som gjør serveringen like minneverdig som den utsøkte maten.

Jubileums

Restauranter

Bare Vestland

Bien Basar

Bien Centro

Bien Restaurant

Bjerck Restaurant & Bar

Brasseriet

Bryggen Tracteursted

Colonialen – Kranen

Colonialen 44

Colonialen Fetevare

Colonialen Matbaren

Cornelius Sjømatrestaurant

Damsgård Restaurant

Hoggorm Pizza

JAJA Restaurant

Landmark

Lysverket

Marg & Bein

Munken Bistro

Restaurant 1877

Spisekroken

Spisekroken Straume

Wesselstuen

Zander K